Teknik seviyeler

BIST100 Dün pozitif açılış sonrasında 1545 seviyesine kadar yükselen BIST100 endeksi sonrasında etkili olan satışlar ile geriledi ve %0.21 oranında değer kaybı ile 1533.05’den günü tamamladı. Son 11 günlük süreçte günü ilk defa değer kaybı ile tamamlayan BIST 100 endeksinde bazı kısa vadeli göstergelerde güç kayıpları görülüyor. Önceki yorumlarımızda da bahsettiğimiz üzere son haftalarda yaşanan ralli sonrasında kısa vadeli gösterelerin aşırı alım seviyelerine ulaşmış olması endekste kar satışlarının görülme olasılığını arttırıyor. Bu nedenle yeni pozisyonların açılmasını riskli bulmakla beraber taşınan pozisyonlar için ise temkinli kalınmasının gerektiğini düşünüyoruz. Gün içi işlemlerde 1529 seviyesini ilk destek noktası olarak takip edeceğiz. Bu seviyenin kırılması endekste geri çekilmeyi hızlandıracaktır. 1511’i alt destek seviyesi olarak takip edilebilir. Endekste gün içi direnç olarak 1545 seviyesini verebiliriz.
VIOP 30 -“Endeks 30 Sözleşmesi” Dün gün içinde 1698.25’e kadar yükselen Aralık vadeli Endeks 30 sözleşmesi sonrasında gelen satışlar ile geriledi ve günü %0.33 oranında değer kaybı ile 1684.25 seviyesinden tamamladı. Son dönemde etkili olan güçlü yükseliş sonrasında kısa vadeli göstergeleri aşırı alım (direnç) seviyelerine yükselmiş olan sözleşmede bazı göstergelerde güç kayıpları görülüyor. Sözleşmede fibo direnci konumunda olan 1700 seviyesi gün içi ilk direnç noktası olarak verebiliriz. Dün satışların geldiği yer olan bu seviyenin üzerinde kapanış gerçekleşmedikçe UZUN pozisyonların arttırılmasının riskli olacağı kanaatindeyiz. Mevcut görünüm bu direncin aşılma olasılığını azaltırken, yaşanabilecek geri çekilmelerde 1679 ile 1665 seviyeleri gün içi ilk destekler olarak takip edilebilir.
DOLAR/TL Son altı günlük süreçte dalgalı bir seyir izleyen Dolar/TL kuru günü %0.67 oranında yükseliş ile 9.60 seviyesinden tamamladı. Yaşanan dalgalanma sonrasında kısa vadeli göstergelerde toparlanma görülüyor. Yükseliş trendinin alt bandı olan 9.38 seviyesi üzerinde tutunan kurda önümüzdeki günlerde tekrar yükseliş atakları görebiliriz. 9.63 ara direncinin aşılması kurda ilk etapta 9.82 seviyesine kadar yükselişi beraberinde getirecektir.
Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı